Wydarzenia


Miód w życiu i w kuchni
21 października 2021 roku Muzeum Ziemi Wieluńskiej zorganizowało spotkanie w ramach Wieluńskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Wykład "Miód w życiu i w kuchni" wygłosił Przemysław Banaś, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu.

Na studentów czekała dawka informacji o walorach smakowych i zdrowotnych miodu a także słodki poczęstunek. Pretekstem do słodkiego tematu była wystawa czasowa "Dzieje pszczelarstwa", którą w MZW można oglądać do końca listopada.

























:: Samorządowa Instytucja Kultury finansowana przez Gminę Wieluń ::

Nasza witryna internetowa nie używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Nie wykluczmy jednak możliwośći korzystania z takich plików przez serwery i dodatki internetowe, z których możemy korzystać.
Każdy może zaakceptować pliki cookies korzystająć z domyślnych ustawień swojej przeglądarki, ma również możliwość ich zablokowania.